31.03.2010 AM AFLAT VESTEA: O SA FIU TATIC !!!!!

                                                                al meu  >> >>>>>>>> a lui Condei>>>>>LA O PETRECERE
             
Astazi am aflat ca o sa fiu tata, sotia mea este insarcinata in 7 saptamani......e treaba buna. Nu am prea multe de spus momentan decat ca ar fi minunat sa fie baiat.....insa nu conteaza ce o sa am, sanatos sa fie......si sa fie intr-un ceas bun......
PS: O SA AVETI UN NEPOTEL VA SIMTITI PREGATITI??????????

CATI OAMENI NU AR RAMENE MUTI DACA LI S-AR INTERZICE SA VORBEASCA BINE DESPRE EI SI RAU DESPRE ALTII !!!!!!

Stau si ma intreb daca asa suntem noi din neam, perversi si toata ziua cu "periuta" pe unul si pe celalalt ca sa ne atingem scopul. Cine spunea ca viata este ca o jungla avea dreptate pentru ca abia acum am inceput sa inteleg si eu importanta acestei vorbe. Cateodata iti vine sa iti smulgi parul din cap dar te linistesti convins ca nu realizezi nimic cu o asa atitudine si iti vezi in continuare de fotbal. Auzeam mai de mult spunandu-se ca la Calarasi sunt unii jucatori cu doua fete.....FALS, la Calarasi nu este nimic in comparatie cu...... dar poate asa este normal sa nu ai coloana vertebrala si sa stergi de scame pe toata lumea ca sa o duci bine. Eu unul nu pot face asa ceva si nici nu am sa fac vreodata un asemenea lucru. DEMNITATE? ORGOLIU? ce sunt astea?cuvinte foarte mari care uneori pentru unii sunt adevarate jigniri......dar asta este lumea in care traim. De cate ori la dumneavoastra la servici nu observati cum un coleg de munca se baga in seama aiurea cu seful? cum un coleg de munca ii raceste cafeau sefului :)), cum un coleg de munca se ridica repede si ii da haina cand este pe picior de plecare, cum un coleg de munca vrea din tot sufletul sa iasa in evidenta in fata sefului? Sunt sigur ca le-ati trait fiecare dintre voi si v-au durut mai ales daca va afectau in mod direct dar cu maturitate ati trecut peste ele.......pentru ca la un moment dat aceste persoane se elimina singure din grup......parerea mea.
PS: NU BEA DIN APA TALHARILOR CHIAR DACA-TI ARD BUZELE DE SETE !!!!!!
       COPACII INALTI MAI MULT FAC UMBRA, DECAT DAU ROADE !!!!!!

DUNAREA GIURGIU - DINAMO II 2-4 !!!!!!

MIZA MEA!!!!

Stirea este pe http://sportcalarasean.blogspot.com/ si face referire la faptul ca am ajuns la Dinamo II. Intradevar nici prin cap nu mi-a trecut sau imi trece sa ajung chiar la prima echipa insa Dinamo nu poate sa ma redirectioneze nicaieri pentru ca eu am semnat doar pana in vara asa ca depinde de mine sa pot pleca din vara la o echipa unde sa castig bani intradevar mai frumosi fata de cei de aici. Referitor la faptul ca am dus echipa in spate ma bucur ca sunt apreciat insa fara sprijinul colegilor nu as fi reusit sa fac acest pas catre o echipa de liga a II-a si fara a ma ajuta si ei nu puteam sa inscriu 15 goluri in 17 meciuri, asa ca iti multumesc inlocuitor a lui Catalin pentru cele scrise.
 Sa nu uitam ca o echipa de fotbal este formata din 11 jucatori plus rezervele si nu este un sport individual de aceea spun ca singur nu aveam cum sa reusesc acest lucru, aici ii multumesc prima oara lui Ilie Zeciu care a stiut cum sa vorbeasca si sa comporte cu mine cat am fost la Venus Independenta si astfel m-a tinut in priza cum se spune, apoi ii multumesc lui Petrescu ca a avut incredere in mine si dupa o pauza asa mare a mizat pe mine si cu timpul a castigat si mai multumesc familiei mele care m-a sustinut in fiecare moment de pana acum si care ma sustine incontinuare.
PS: NU PRESEDINTELE SIMA MA READUS LA DUNAREA, AM PLECAT DE BUNA VOIE DE LA DUNAREA SI M-AM INTORS IN URMA UNOR DISCUTII CU PETRESCU......DECI DOMNULE PRESEDINTE NU AI NICI UN MERIT CA EU SUNT AICI ASA CA ......LASA-NE, LASA-NE!!!!!!!

23 MARTIE 1972 S-A NASCUT DANIEL PRODAN!!!!!

Daniel Prodan (n. 23 martie 1972, Satu Mare, România) este un fotbalist român, care a jucat pentru Echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 şi la Campionatul European de Fotbal din 1996. De asemenea, el este fratele mai mare al jucătorului Ciprian Prodan de la CS Gaz Metan Mediaş.
Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa-fanion a oraşului său natal, Olimpia Satu-Mare. În anul 1991, Prodan şi-a făcut debutul la echipa mare a Olimpiei. După două sezoane în care a evoluat pentru echipa sătmăreană, Daniel Prodan a făcut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua. Din anul 1993 şi până în 1997, el a evoluat la formaţia militară. A câştigat nu mai puţin de cinci titluri de Campion al României cu Steaua, reuşind să se remarce şi la Echipa Naţională a României, la care a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, Cehoslovacia, împotriva naţionalei lui Vrabec, Latal sau Dubovsky. România avea să piardă cu scorul de 5-2, însă la sfârşitul campaniei de calificare avea să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994. Daniel Prodan a fost selecţionat de către antrenorul Anghel Iordănescu în lotul pentru acest Turneu Final. Daniel Prodan avea să bifeze toate minutele disputate de către naţionala ţării noastre la Mondial, jucând în meciurile cu Columbia, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Argentina şi Suedia. După turneul final, pe 12 noiembrie 1994, avea să marcheze primul său gol la echipa naţională, în meciul cu Slovacia, şi ce gol, un gol decisiv, care a asigurat victoria României cu 3-2. Golul venea în minutul 81, la doar un minut după ce slovacii egalaseră la 2, iar meciul se disputa chiar pe Ghencea, stadionul cu care era familiarizat atât de bine. Şi datorită acestei victorii cu Slovacia, România s-a calificat la Campionatul European din 1996, din Anglia, unul din cele mai slabe turnee finale făcute de naţionala României, care a pierdut toate cele 3 meciuri şi a marcat un singur gol. Prodan nu a evoluat în meciul cu Franţa, dar a evoluat în tot meciul cu Bulgaria şi până în minutul 86 în ultimul meci al grupei, cu Spania. În 1997, Daniel Prodan avea să părăsească Steaua pentru un transfer în Primera Division, la Atletico Madrid. În primul sezon la Ateltico, Prodan a evoluat în 17 meciuri, marcând patru goluri, iar în al doilea sezon tot atâtea meciuri, însă fără să mai marcheze. S-a transferat în anul 1998 în Scoţia, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat în niciun meci pentru scoţieni, datorită unei grave accidentări la genunchi. În 2000 s-a întors la Steaua, evoluând un singur meci, aşa că a părăsit formaţia din Ghencea pentru a juca la concitadina Rocar Bucureşti. A evoluat în 15 meciuri pentru formaţia din Drumul Găzarului, pentru care a marcat şi 3 goluri. În timpul şederii sale la Rocar, a evoluat în ultimele sale meciuri pentru echipa naţională, fiind chiar şi căpitan în câteva meciuri. S-a retras din naţională după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câştigat de România cu 2-0. A mai evoluat la FC Naţional, echipă la care şi-a încheiat cariera de jucător, cu o pauză în care a evoluat la Messina în 2002.

      Cluburile la care a jucat Daniel Prodan sunt:

1991-93 Olimpia Satu Mare (Liga 2)
1993-97 Steaua Bucureşti (Liga 1) 121 de meciuri / 10 goluri
1997-98 Atletico Madrid (Primera Division) 34 de meciuri / 4 goluri
1998-00 Glasgow Rangers (Scottish Premier League) 0 meciuri / 0 goluri
2000 Steaua Bucureşti (Liga 1) 1 meci / 0 goluri
2000-01 Rocar Bucureşti (Liga 1) 15 meciuri / 3 goluri
2001-02 FC Naţional Bucureşti (Liga 1) 5 meciuri / 0 goluri
2002 Messina Calcio (Serie B)
2002-03 FC Naţional Bucureşti (Liga 1) 7 meciuri / 0 goluri

23 MARTIE 1857 - PRIMUL LIFT PENTRU PERSOANE!!!!!

LIFT NORMAL

Privind pasarile cerului, vag derivate din arheoptericsi, in creierasul cat boaba de naut al neanderthalului de rand s-a miscat ceva. Sa fi fost un vis in stadiu de embrion? Sa fi fost dorinta de recapatare a aripilor pierdute odata cu caderea din copacul darwinian al raiului?

Mii de ani si o legenda mai tarziu, un nebun si-a facut aripi si a cazut din soare in mare cu un pleoscait la fel de dramatic ca bufnitura lui Manole in plonjon de pe biserica. Ce invataminte tragem din asta? Ca daca omul ar avea aripi, habar n-ar avea ce sa faca cu ele. Si asa s-au inventat lifturile, pentru ca nevoia de ascensiune nu s-a diminuat in rasa umana.
Primele lifturi/ascensoare care semanau cu ce vedem astazi (si ocolim) in Universitatea Bucuresti, de exemplu au inceput sa apara prin secolul 19, iar primul lift de persoane a fost construit in 1857 de Compania de lifturi Otis din New York.

Dupa faza hidraulica, primul lift electric a fost construit de Siemens in Mannheim, in 1878. In 1889, la Expozitia Universala din Paris, Turnul inginerului Gustav Eiffel avea 5 lifturi care functionau pe aburi si pe principiul hidraulic.
In 1918, in New York s-au stabilit primele reguli cu privire la functionarea lifturilor. Le restrictiona viteza la ~200 metri/minut (in 1931, cand a fost construita Empire State Building, viteza a fost crescuta la 300 metri /minut)
Primul lift cu inchidere si pornire automata a fost brevetat in 1929 (tot in SUA).
Cum functioneaza un lift?
Pe principiul contragreutatilor si pe baza de cabluri si scripeti. Cand liftul coboara, contragreutatile urca. Greutatea contragreutatii este egala cu greutatea liftului + jumatate din greutatea numarului maxim de pasageri, astfel incat un lift are nevoie de putere sa plimbe doar restul de jumatate din persoane, majoritatea lucrului mecanic e facut de contragreutati.
Cel mai rapid lift se gaseste in cladirea Taipei 101 (cea mai inalta din lume din 2004 incoace - 509m) - 16.83 m/s sau 60.4 km/h.
Asta inseamna aproape 1000 metri/minut. Comparativ, cand mergeti cu avionul, acceleratia nu depaseste in stadiu incipient (decolare) 300 metri/minut.

 In asemenea lifturi de viteza functioneaza dispozitive de mentinere a presiunii atmosferice (a existat un caz cand unui calator i s-a rupt timpanul din cauza schimbarii bruste de presiune in Turnul Sears din Chicago - 442m).
In anumite regiuni cu populatie evreiasca mai conservatoare, de Sabat, cand exista interdictia de a folosi electricitatea, lifturile opresc automat la fiecare etaj, fara a mai apasa pe butoane, pe un principiu care foloseste energia potentiala gravitationala a pasagerilor.
Ce sa faci daca se opreste liftul?
- NU INTRATI IN PANICA. Sunteti in siguranta in cusca de metal atarnata de o sarma din putul de beton.
- apasati butonul de alarma (daca are).
- nu trimiteti semnale de fum.
- asteptati cuminti si incercati sa nu va gasiti tocmai atunci sa aveti claustrofobie.
- nu deschideti usile, nu iesiti prin trapa, nu e ca in filme, Batman.
Pentru cazurile nefericite cand nu merge liftul (si aveti semnal la mobil, eventual si wi-fi, ca sa intrati pe metropotam), cateva numere de telefon (sau poate vreti e-mailurile? :D) pentru urgente (in cazul in care nimeni nu vine sa va extraga din conserva in 5-10 minute).

LIFT REAL :)))

22 MARTIE ZIUA INTERNATIONALA A APEI!!!!!

În fiecare an la 22 martie se celebrează Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a anunţat perioada 2005-2015 drept Deceniu Internaţional „Apa pentru viaţă” în scopul ridicării nivelului cunoştinţelor, fapt ce va condiţiona acţiuni reale. Scopurile Deceniului Internaţional constau în sporirea nivelului de informare referitor la problemele acvatice la toate nivelurile şi crearea condiţiilor favorabile pentru organizaţii şi persoane cointeresate, în realizarea programelor şi proiectelor tangenţiale apelor, pentru asigurarea atingerii scopurilor stipulate la nivel mondial din punct de vedere a problemelor acvatice.

Apa este componentul cel mai dinamic al mediului natural şi prezintă prin sine cea mai importantă resursă naturală. Monitorizarea şi prognozarea tuturor fenomenelor tangenţiale apei, reprezintă baza utilizării raţionale a resurselor acvatice şi sporirii vitalităţii în societate, în aspectul luptei cu fenomenele stihinice de risc acvatic. În ultimele decenii stihiile provoacă jertfe omeneşti şi mari pagube economice. Statistica indică , că cel mai mare pericol de moarte sau de leziuni grave provine de la inundaţii, pot fi avariate staţiile de captare, de epurare a apei, întrerupînd temporar asigurarea normală, de care depinde sănătatea populaţiei.
Serviciul Hidrometeorologic de Stat reprezintă o instituţie destinată monitorizării calităţii mediului, posedă un volum de informaţie, care permite infornarea serviciilor de rigoare în executarea măsurilor pentru minimalizarea riscului fenomenelor hidrometeorologice periculoase, reducerea la minimum a pericolelor directe şi indirecte asupra populaţiei şi economiei. Indiferent de faptul în ce aspect va fi cercetată apa, ca apă pentru generaţiile viitoare sau ca apă în viitor, ea va rămîne cea mai importantă, limitată şi vulnerabilă resărsă naturală disponibilă în prezent.
Sarcina Serviciului Hidrometeorologic de Stat constă în aprecierea acestei resurse şi prognozarea calităţii ei pe viitor în scopul asigurării posibilităţii generaţiilor următoare de a menţine şi îmbunătăţi calitatea veţii sale.

DUNAREA - GAESTI 5-1


Nu sunt multe de scris dar ma bucur din 2 motive: a marcat "al meu" Condei si ma mai bucur pentru Petrescu, ca pentru Georgica Becalica e praf.
Nu prea am avut timp saptamana acesta sa scriu dar promit ca incepand de luni o sa fiu mai serios asa ca ...... o sa vin cu cateva treburi interesante din fotbal si nu numai...... in rest ce sa va doresc.... un weekend cat mai placut!!!!!
PS: PENTRU PRESEDINTE: LASA-NE, LASA-NE.
toata stirea pe http://sportcalarasean.blogspot.com/

NU AM AVUT CHEF!!!!

Da asa este nu am avut chef sa mai scriu nimic, am intrat zilnic pe blog dar nu am avut nici o chemare sa scriu si stiti de ce?Ca e plina lumea de oameni fara coloana vertebrala, si MAI AM CEVA DE SPUS LA ADRESA UNUI FOST COLEG "MANA CARE TE-A HRANIT NU O MUSCA", oricum nu ma cobor la un nivel atat de jos pe pentru a da curs discutiilor, insa o sa revin cu alte informatii asa ca de data aceasta dragul meu...... ai gresit si sa de obicei greseala se plateste.......dar tu ai platit destul in viata si nu ai invatat nimic......to be continue.....
PS:

S-A AMANAT ETAPA IN LIGA A II-A SI LIGA A III-A !!!!!!!!

Am uitat sa jucam dar asta este decizia si ne supunem :))   
Sambata nu o sa mai jucam contra celor de la Buzau si acelasi lucru se intampla si cu Dunarea care nu o sa-i mai bata saptamana asta pe oparitii de la Gaiesti.... nu prea e bine ca s-a amanat dar ce sa faci cu vremea asta. De dimineata nici nu stiam unde este masina la fel ca in reclama.....dar lipseau prietenii :))) si nici alarma nu se vedea..... si de facut antrenament nu am facut ca nu aveam unde am facut doar recuperare si cam atat.
 Mai avem antrenamente maine si sambata cred ca un joc amical si apoi acasa..... unde se anunta doua zile grele :))) din mai multe puncte de vedere..... si de luni o luam de la capat :((( sper sa fie frumoasa vremea si sa nu se  mai amane nimic.
  PS: SI NOI SI DUNAREA AM PIERDUT CATE 3 PUNCTE SAPTAMANA ASTA CA NU AM JUCAT SAU CINE STIE......ORICUM SUNTEM PE VAL.....!!!!!

9 MARTIE ZIUA BARBATULUI SI MUCENICII !!!!!!

Imediat după 8 martie, Ziua femeii este urmată de cea a bărbatului când cei 40 de Mucenici le aduce în dar tot atâtea pahare de vin, închinate sfinţilor care au suferit martirajul din anul 320, pentru credinţa creştină.
Totodată , bătrânii spun că zilele capricioase ale babelor iau sfârşit, lăsând loc zilelor calde ale moşilor, compensând prin bunătate şi înţelepciune.

TRADITII DE ZIUA BARBATULUI.
Aşadar, după omagierea zilei femeii la 8 Martie, această sărbătoare este destinată bărbaţilor, care trebuie să îşi măsoare rezistenţa împotriva Zeului Bachus. Tradiţia românească spune că prin cele 40 de pahare pe care trebuie să le consume astăzi în cinstea Sfinţilor Mucenici din cetatea Sevastei, aceştia vor fi sănătoşi şi feriţi de boli tot anul.
Tot astăzi, cei care sunt stropiţi cu vinul din pahare - ce simbolizează sângele vărsat de martiri - vor avea putere de muncă peste an. Printre datinile adresate bărbaţilor se numără şi obiceiul de a merge la pescuit în această zi, iar cel care va prinde 40 de peşti, va trebui să mănânce unul viu ca să aibă noroc tot anul la prins peşte. Pe lângă „dezlegarea postului" la băutură, obiceiul are însă şi o semnificaţie moralizatoare, fiind totodată o probă de autocontrol pentru bărbaţi.
Pentru a fi protejaţi de rele tot restul anului, cei care consumă toate cele 40 de pahare trebuie să îşi păstreze cumpătul, această provocare nefiind lipsită însă şi de riscuri. Astfel, bărbaţii care intră sub „ vraja" băuturii vor fi urmăriţi de acest viciu tot anul, căci credinţa lor nu este demnă de sacrificiul Sfinţilor Mucenici.
Legenda celor 40 de Sfinţi Mucenici din Sevastia este închinată credinţei supreme, pentru care aceştia s-au sacrificat şi au îndurat chinuri cumplite în numele dragostei purtate lui Iisus Hristos. Ei au fost întemniţaţi, loviţi cu pietre, ţinuţi în apa ca gheaţă, schingiuiţi şi arşi pentru a se "lepăda" de creştinism, lucru pe care l-au refuzat cu demnitate. În schimb, bărbaţii care abandonează această provocare sau nu rezistă efectului băuturii vor fi urmăriţi tot anul de acest viciu, întrucât credinţa lor nu este demnă de sacrificiul Sfinţilor.

ZIUA BARBATULUI, INTRE 9 MARTIE SI 5 MAI
 Aşa cum femeile celebrează ziua de 8 martie ca sărbătoare dedicată special lor, nici bărbaţii nu ar trebui privaţi de o astfel de zi. Doar că după sărbătoarea tradiţională a „Zilei Bărbatului", şi după consumarea celor 40 de pahare de vin, bărbaţii s-au răzgândit asupra zilei care îi celebrează în martie.
Aceştia au propus, în 2008, ca Ziua Bărbatului să fie instituită şi sărbătorită legal pe 5 mai, urmând ca tot atunci să fie şi ziua tatălui, aşa cum Ziua Femeii este şi ziua mamei. Aceştia contestau faptul că bărbatului nu îi este dedicată nicio zi deşi este egal cu femeia.
PS: LA MULTE PAHARE DOMNILOR, FARA RUSINE ASA-I TRADITIA!!!!!!!

8 MARTIE ZIUA FEMEII !!!!!!

Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi s-a ţinut în 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte cîteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.
Însă Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai tîrziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începînd cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care pînă atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

În România în ziua de 8 Martie se sărbătoreste Femeia. Pânâ în decembrie '89 se vorbea de ziua mamei dar după revoluţia din 1989 ziua mamei a fost înlocuită cu ziua femeii.
 PS: O FEMEIE FERMECATOARE NU SE LASA NICIODATA ANTRENATA DE GLOATA. EA SE MULTUMESTE SA FIE EA INSASI.
   "LA MULTI ANI DOAMNELOR"




STEAUA II - DINAMO II 1-0 DERBY PIERDUT!!!!!!

BALADA LUI NEA GIGI!!!!!!

PE UN STADION,
CAM CU GHINION,
IATA VINE TARE,
NEA GIGI CALARE,
VINE CU O TURMA DE MIEI,
PENTRU FOTBALISTI SAI,
SI STA PRIMUL LA OFICIALA,
CA LA....ESTI LA SCOALA,
SI MECIUL CAND INCEPE,
EL JUCATORI SA JOACE CERE,
DAR AICI E CALARASI,
NU E LA TARA DE BORFASI,
TOATA LUMEA STRIGA
SI NEA GIGI TIPA,
CICA ARE UN FOTBALIST,
LA JEGALIA PROFESIONIST,
LA PAUZA E MECIUL,
SI NEA GIGI COBOARA CA MELCUL,
LA VESTIARE SE DUCE,
PE BAIETI SA-I PUPE,
AZI EI JOACA PE MIEL,
DE NEA GIGI OFERIT,
CA STIE EL,
CA BAIETI SUNT LINISTITI,
REPRIZA INCEPE,
NEA GIGI SE OPRESTE,
LA ANTRENOR STRIGA,
ZICI CA-I LA TARA NENICA,
MECIUL S-A TERMINAT,
DUNAREA A CASTIGAT,
DAR NEA GIGI A UITAT,
MIELUL CA-L ARE DE DAT,
SI MANDRU A PLECAT,
CA PE FOTBALISTI IAR I-A UITAT,
SI CA DE OBICEI I-A PACALIT,
 CA BANII NU I-AU PRIMIT,
DAR NU-I NIMIC,
NEA GIGI IAR AI PACALIT,
DE AIA BAIETII NU TE-AU IUBIT,
SI LA MECIUL URMATOR,
STAI ACASA RABDATOR,
NU NE MAI STRESA,
SI DA-TI DEMISIA ASA.....

PS: NEA GIGI LASA-NE, LASA-NE!!!!! NEA GIGI LASA-NE, LASA-NE!!!!!!!!

STEAUA II - DINAMO II IN DIRECT DUMINICA PE SPORT.RO ORA 13:00

  Derby mai mic intre cele mai titrate echipe din fotbalul romanesc, Steaua si Dinamo. De data aceasta meciul dintre eternele rivale se joaca in liga a II-a dar tot derby ramane.
Acum un an pe timpul acesta nu mai jucam fotbal din diferite motive persoanale, defapt jucam insa o faceam la echipa lui Ilie Zeciu si pe aceasta cale ii multumesc ca "m-a bagat in vana" cum se spune la fotbal. Nici prin cap nu-mi trecea ca  voi mai juca iar si in liga a II-a si mai ales sa joc intr-un derby mai mic ca cel de maine dupa-amiaza. Chiar daca este echipa a doua se simte si aici presiunea unui astfel de meci contra eternei rivale din Ghencea. Nici macar in turul de campionat cand eram la Dunarea nu-mi trecea prin cap ca o sa joc un astfel de meci, nu este un meci oarecare si nu multi pot spune ca au jucat un astfel de meci chiar daca nu este la nivelul ligii I, dar tot un meci incrancenat si cu orgolii este.Nici nu poate fi descris in cuvinte acest meci si cam ce simti intr-un derby. La Calarasi am jucat cateva meciuri tari care seamana putin cu cel de maine, cum ar fi Dunarea - Modelu, sau Dunarea - Slobozia, insa fara sa supar pe nimeni cred ca nu sunt la fel de tensionate ca un Steaua - Dinamo, asa ca sper ca la finalul partidei sa iesim de pe teren invingatori.
 PS: ESTE UN MECI IMPORTAN SI SPER CA TOTUL SA FIE BINE!!!!! FORTZA DINAMO!!!!!!

NEA GIGI CE TARE ESTI, TU CU MIEL NE OMENESTI!!!!


NU MAI ARE NEVOIE DE NICI UN COMENTARIU DECAT CEL CU CARE V-AM OBISNUIT:
NEA GIGI LASA-NE, LASA-NE!!!!!!!












PRIMA SOC DIN PARTEA PRESEDINTELUI!!!!!!
















Nea Gigi a anuntat o prima record pentru partida de astazi contra celor de la Berceni. Cu cateva minute inainte de primul fluier al partidei nea Gigi si-a facut aparitia la vestiare si intr-un moment a scapat porumbelul informandu-i pe baieti despre mareata prima care consta in: UN MIEL SI UN COFRAG DE OUA!!!!! :)))))), deci asa ceva depaseste orice limita. Nea Gigi erai in vestiar la Berceni nu in vestiar la....... avantu' prabusirea sa-i reaminteasca cineva dar cine sa-i reaminteasca lui nea Gigi ca iese scandal mare daca este contrazis. Dar sa revenim, cand am auzit de la cativa fosti colegi am ramas masca si am avut un moment in care sa ma bufneasca rasul dar mi-am dat seama ca nu este ceva amuzant, e ceva de plans si depaseste orice imaginatie. Insa unii dintre colegi erau suparati nu pentru faptul ca joaca pe miel si pe oua ci pentru faptul ca CEI NECASATORITI SE CUPLEAZA CATE DOI SI IMPART UN MIEL :))))) criteriu de imperechere cred ca era ales de nea Gigi, doamne unde nu-i cap e vai de picioare.





La pauza am fost la vestiare si m-am intalnit si cu nea Gigi care cobora(fara MM) de la tribuna oficiala a stadionului, si m-a intrebat daca nu vreau sa intru si eu la joc dar am refuzat respectuos desi el a spus cand am plecat de la Calarasi ca nu ma mai primeste niciodata inapoi la Dunarea (de parca ar fi dupa el) iar el a dat mana cu mine si m-a atentionat ca mi-a dat drumul la Dinamo gratis si eu i-am spus ca nu am plecat gratis ca a luat si el bani pe mine cum am luat si eu bani pe cat am muncit la Calarasi in ultimile 5 luni, nu cred ca i-a picat bine desi l-a sfarsit m-a intrebat daca plec cu el acasa si am refuzat de parca eu as fi fost Smarandescu sa ma plimb cu el. Pentru cei care nu au jucat sau care nu au prins lotul le-a promis cate UN COZONAC la victorie. Un adevarat presedinte care tine de banii clubului dar care traieste un film de genul comedie si are mari sanse sa se tranforme intr-o drama cu nea Gigi sa fie in rolul principal cu o sansa mare la Oscar.





PS: NEA GIGI LASA-NE, LASA-NE!!!!!! NEA GIGI LAS-NE, LASA-NE!!!!!! NEA GIGI LASA-NE, LASA-NE!!!!!!!

ACS BERCENI - DUNAREA CALARASI 3-0


Am fost la meciul Dunarii si pot spune ca scorul nu arata diferenta dintre cele doua echipe, trebuia sa se termine egal acest meci. Dunarea a controlat in mare parte prima repriza si a avut ocazii de gol prin Serban ( min. 12,26,35) si prin Balan (min. 8,18) insa cea care a deschis scorul a fost echipa gazda, prima oara dintr-un penalty acordat usor la o impingere a lui Tarta, iar al doilea gol pe o greseala colectiva in aparare si a portarului Dezmirdean. Si astfel la pauza scorul a fost 2-0 pentru Berceni. A doua repriza a inceput pe un fond de dominare al liderului dar si pe un teren acoperit de zapada. Nu a mai fost ocazii de gol pentru nici o echipa doar Berceniul a mai punctat o data si a stabilit scorul final de 3-0.

DUNAREA: Dezmirdean - ISPAS, Silva, Bidirean, Tarta - Mihaita(Oprea, Draganescu), CONDEI, Ciobai(Preda), Serban - BALAN(Farin).

PS: DUNAREA A JUCAT BINE IN MARE PARTE A JOCULUI SI A LASAT O IMPRESIE BUNA CEL PUTIN DIN PUNCT DE VEDERE TACTIC FIIND FOARTE BINE ASEZATA IN TEREN DE PETRESCU INSA SI CU UN ARBITRAJ DE PARTEA LOR BERCENIUL S-A IMPUS!!!!!!!

S-A VOTAT!!!!


Majoritatea vizitatorilor au votat ca Dunarea va pierde astazi. Nu prea imi convine ce s-a votat insa ce sa fac pariul e pariu si trebuie respectat. 76% au votat ca Dunarea va pierde astazi la Berceni, 19% ca meciul se va termina la egalitate si 4% ca Dunarea se va impune pe terenul liderului. Din punctul meu de vedere dar sa fiu si realist eu sper la un egal macar. O sa fiu prezent la meci si o sa le tin pumnii si sper ca Petrescu sa scoata un rezultat bun.

PS: PARIUL E PARIU!!!!!! BAFTA BAIETII!!!!!

9 DECENII DE FOTBAL LA CALARASI


Anul acest se impinesc 9 decenii de fotbal la Calarasi.

TOATE STIRILE SI POZELE DESPRE ACEST EVENIMENT SI MULTE ALTELE SUNT PE BLOGUL LUI CATALIN NITU: sportcalarasean.blogspot.com!!!!! CEL MAI TARE SI OBIECTIV BLOG DE STIRI SPORTIVE!!!!!

MAINE ORA 15:00 ACS BERCENI - DUNAREA CALARASI


Maine de la ora 15:00 pe stadionul liderului Dunarea sustine al doilea meci al returului de campionat. ACS Berceni este o echipa care anul trecut ne-a invins acasa cu scorul de 5-0 , a fost o simpla intamplare, si a terminat turul campionatului pe primul loc. La prima vedere meciul este de 1 solist insa stiu ca baietii vor sa faca un meci bun si sa nu piarda acest joc, nu din cauza lui " el presidente" ca le taie din munca de anul trecut, pentru ca au o revansa de luat fata de o echipa care nu este chiar asa de valoroasa. De remarcat ca la ACS Berceni evolueaza fostul nostru coleg Zoicas Lucian.

Binenteles ca maine sunt pe stadion in Berceni sa-i sustin pe baietii si sa fiu alaturi de ei si sunt sigur ca o sa reuseasca cel putin un egal pe terenul liderului.

PS: Petrescu trebuie lasat sa lucreze cum stie cu echipa si o sa se vada si rezultatele pentru ca este un profesionist desavarsit!!!! BAFTA BAIETI!!!! BAFTA CAPITANE!!!!!

S-AU INCINS COMENTARIILE!!!!!!!


nu dau prea multe detalii aici dar intra la postarea Dunarea Calarsi - Slobozia 1-2 si o sa vezi ca sunt cel putin 15 comentarii foarte interesante intra si tu in discutii cu noi daca sti amanunte spune parerea ta .........

PS: comentarii despre sima, ivanciu petrache si altii, despre bani publici despre Dunarea, AJF si multe altele restul descoperi singur.....!!!!!!!!

LASA-NE, LASA-NE!!!!!!!!

lasa-ne, lasa-ne!!! dupa cum vezi e deschisa usa!!!!!!!
Doar ce am postat sondajul si observi rezultatele, sunt satisfacatoare pentru multi microbisti. Ma refer la primul sondaj de pe blog, asa ca orice comentariu este de prisos, o sa ramana postat acolo pana la un anumit moment dat, adica pana cand nu o sa-si mai aibe rostul :)))

PS: NU VREAU SA SUPAR PE NIMENI SI SA DERANJEZ PE NIMENI, DAR CAND ITI SPUNE CINEVA CA NU MERITI NIMIC DUPA CE AI FACUT, E GREU SA FIE "NICE GUY"!!!!!!!!

SOC DIN PARTEA PRESEDINTELUI!!!!!!!!!!!


Nu-mi vine sa cred ce am auzit astazi dupa ce am terminat antrenamentul, am facut antrenament la ora 12:00 pentru ca are echipa mare doua antrenamente azi, despre echipa mea de la Calarasi. Deci asa ceva depaseste mintea oricarui om normal si apt din punct de vedere...... intelege fiecare ce vrea :)). Dar nu-i de ras este de plans. Ca sa fac si eu putin pe Tolontan sau precum Mircea Stoian ( de la Capatos), conform unor surse neoficiale presedintele echipei de fotbal Dunarea Calarasi a stabilit prima de jucator pentru meciul de vineri din deplasare contra celor de la ACS Berceni, bine nu asta conteaza pe cat joaca ci conteaza ca in cazul unei infrangeri O SA LE SCADA DIN PRIMELE DE ANUL TRECUT ceva banisori. E cea mai mare......... nu am cuvinte sa ma exprim nu ca nu asa gasi dar as jigni prea tare si m-am obisnuit sa nu mai fac lucrul asta si pentru invatatura asta vreau sa le multumesc unor ziaristi locali, domnul Octavian Caju si domnul Catalin Nitu, pentru invataturile pe care mi le-au dat si mi le dau in continuare. Dar sa revenim la DOMNUL PRESEDINTE, care aplica metoda budenstina :))) sincer acum, unde s-a mai pomenit asa ceva sa iei banii de anul trecut daca nu castigi ATENTIE LA LIDERUL SERIEI CARE ANUL TRECUT NE-A INVINS ACASA CU 5-0. Este posibil sa nu se intample sa le ia banii daca or sa piarda dar ideea in sine este primitiva, numai pentru faptul ca s-a gandit la asa ceva, dar ce ne mai mira ceva?

PS: STIU CA TOT LA DUNAREA CALARASI O SA MA INTORC PESTE CEVA TIMP DAR TIND SA CRED CA O SA FIE CONDUSA DE UN PRESEDINTE NU DE un presedinte DECI TIMPUL O SA LE REZOLVE PE TOATE!!!!!

1 MARTIE ZIUA MARTISORULUI!!!!!!


Ziua de 1 Martie, Martisorul, dupa calendarul vechi, era considerata ca inceputul unui Nou An, sarbatoarea venirii primaverii.Martisorul era un fel de talisman menit sa poarte noroc, oferit de anul nou impreuna cu urarile de bine, sanatate, dragoste si bucurie si se sarbatoreste din timpul romanilor, cand se sarbatorea ca zeul Marte, zeul fortelor naturii, al primaverii si al agriculturii.

Martisorul era format dintr-un fir rosu si unul alb, de care se atarnau monede de aur sau argint. Culoarea rosie, data de foc, sange si soare, era atribuita vietii, deci femei. In schimb, culoarea alba, conferita de limpezimea apelor, de albul norilor era specifica intelepciunii barbatului. Fetele il purtau timp de douasprezece zile la gat, dupa care-l prindeau in par si-l tineau astfel pana ce inflorea primul pom (de obicei, pana la sfarsitul lunii martie). Dupa aceea, cu snurul legau o creanga pomului, iar cu banul respectiv isi cumparau cas, pentru ca tot anul sa le fie fata frumoasa si alba.
Ziua scoaterii martisorului era marcata de o petrecere numita “bautul martisorului”.
Cu trecerea timpului, de snurul rosu-alb s-au legat monede de argint si de aur.
In ziua de astazi, de acest snur se atarna obiecte artizanale, intruchipand diferite animale, flori, litere etc. Unele legende populare spun ca martisorul ar fi fost tors de Baba Dochia, probabil o veche zeitate agrara, care in varsta moare si apoi renaste la echinoctiul de primavara.

Martisorul este numita si “funia anului”, care se spune ca aduna laolalta saptamanile si lunile in cele doua anotimpuri stravechi ale calendarului popular: vara si iarna, simbolizate de snurul bicolor. Impletirea alb-rosie a snurului se regaseste in steagul calusarilor, la bradul de nunta, la podoabele junilor si in multe alte obiceiuri stravechi. Impletirea celor doua culori simbolizeaza regenerarea vietii.Rostul snurului era ca, prin impletirea celor doua fire ce simbolizeaza unitatea contrariilor (lumina-intuneric, caldura-frig, iarna-vara), sa se aduca sanatate si paza de boli. Cele doua culori impletite mai simbolizeaza si dragostea si ura, viatasi moartea, binele si raul.

Sarbatoarea traditionala de 1 Martie a devenit cu timpul un prilej de omagiere a sexului frumos.
Scopul purtarii Martisorului este sa-ti apropii soarele. Printr-asta te faci prieten cu soarele, ti-l faci binevoitor sa-ti dea ce-i sta in putere, frumusete, veselie si sanatate, cinste si iubire. Daruind un un martisor este ca si cum ai darui o farama de soare.

Un obicei de la sate este ca taranii sa puna copiilor martisoare ca sa fie curati ca argintul si sa nu-i scuture frigurile, iar fetele zic ca-l poarta ca sa nu le arda soarele si cine nu le poarta are sa se ofileasca. Poporul mai stie ca martisorul trebuie purtat ca lucru sfant, nu ca pe o podoaba ori ca jucarie.
Ca sa se respectam traditia, martisorul trebuie legat la rasaritul soarelui, in prima zi a lunii martie. El se poarta de la 1 martie pana cand se arata semnele de biruinta ale primaverii: pina se aude cucul cantand, pana infloresc ciresii ori trandafirii, pana vin berzele sau randunelele. Dupa, martisorul nu se arunca, ci se leaga de un trandafir sau de un pom inflorit, ca sa ne aduca noroc.
Dincolo de obiceiuri si traditii, martisorul este o intrupare a bucuriei, a dragostei de viata, un semn prin care noi, oamenii salutam renasterea naturii odata cu venirea primaverii.
Martisorul se poarta in zilele Babei Dochia, care sunt intre 1-9 martie si exista si acum obiceiul de a-ti alege o anume zi din aceasta perioada, care spune ca asa cum va fi in acea zi, asa va fi tot anul tau. O zi insorita va prevesti un an bun, iar una mohorata un an prost.

PS: VA DORESC SA PRIMITI CELE MAI FRUMOASE MARTISOARE SI LA MULTI ANI DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR!!!!!!!!