17 FEBRUARIE 1963 S-A NASCUT O STEA MICHAEL JORDAN



Michael Jeffrey Jordan s-a nascut la data de 17 februarie 1963 la New York si este un fost baschetbalist profesionist american. Considerat cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor, Michael Jordan a avut un cuvant greu de spus in vederea popularizarii NBA (National Basketball Association), mai ales prin prestatiile sale din anii '80 si '90. Dupa o cariera inceputa la Universitatea din Carolina De Nord, Jordan a ales in 1984 sa joace pentru Chicago Bulls. Intr-un timp foarte scurt a devenit unul dintre starurile Ligii Americane de Baschet, incantand fanii cu prestatiile sale. Abilitatile maginifice de a inscrie slam dunk-uri de la linia de fault la concursurile de acest gen, i-au adus supranumele de "Air Jordan" sau "His Airness". De asemenea a castigat si titlul de cel mai bun jucator defensiv din NBA.


Intre anii 1991 si 1993, Michael Jordan a castigat toate cele trei titluri ale NBA, cu echipa la care s-a si consacrat, Chicago. Surpriza a venit insa in anul octombrie 1993, cand Michael Jordan a anuntat ca se va retrage din baschet pentru a urma o cariera in ... baseball. Cu toate acestea jucatorul celor de la Bulls nu a putut sta departe de NBA si a revenit pe teren in anul 1995, conducandu-si echipa catre castigarea altor trei campionate (1996, 1997 si 1998). Cu Michael Jordan in teren, Chicago Bulls a realizat si un nou record al NBA, castigand toate cele 72 de meciuri, din tot atatea posibile, in sezonul 1995-1996. In anul 1999, Jordan s-a retras pentru a doua oara din baschetul profesionist, dar si de aceasta data s-a reintors, pentru inca doua sezone, sub culorile celor de la Washington Wizards (2001-2003).


Dupa 19 ani de cariera, vitrina cu trofee a lui "Air Jorda" contine titluri precum 5 premii NBA MVP (Most Valuable Player), 10 aparitii in prima echipa a NBA, 9 aparitii in cea mai buna echipa defensiva a NBA-ului, 14 aparitii All-Star Game, 10 titluri pentru cel mai bun marcator, 3 titluri de REBOUND (Recuperare), si trofeul anului 1988 de cel mai bun aparator din NBA. Mai detine si recordul pentru cea mai mare medie de puncte marcate pe meci (30.1/meci), precum si cel de cea mai mare medie a punctelor marcate pe meci in playoff (33.4/meci). In 1999 postul de televiziune sportiva ESPN l-a declarat cel mai bun atlet al secolului 20, iar pe lista celor de la Associated Press ocupa locul secund, dupa Babe Ruth. Jordan este cunoscut si pentru echipamentele sportive care ii poarta numele. Introdusi pe piata in anul 1985, adidasii Nika Air Jordan sunt recunoscuti si astazi, si inca sunt ceruti in magazinele de specialitate. Anul 1996 a insemnat si debutul actoricesc al jucatorului, acesta avand un rol principal in comedia animata "Space Jam", alaturi de...Bugs Bunny. in prezent Jordan este unul dintre proprietarii si managerii sportivi ai celor de la Charlotte Bobcats, care isi au sediul in statul in care starul si locuieste.


Cand mass media americana anunta boala lui un val de umbra a trecut peste iubitorii baschetului. Pentru ca S.I.D.A. nu se trateaza cu nimic, nici macar la ora actuala. A urmat meciul de retragere si cel mai bun jucator de baschet din toate timpurile a parasit definitiv terenul de sport. Cel putin asa se stia. Dupa un timp, mass media americana anunta vindecarea miraculoasa a lui Jordan si revenirea acestuia in sport.
Pornind de la principiul ca s-a nascut a doua oara, Michael a incercat ca de data asta, sa devina jucator profesionist de... baseball. Dar cum o viata noua nu presupune neaparat si talente noi, Jordan a trebuit sa lase bata din mana si sa se intoarca pe terenul de baschet.


Nimeni nu stie exact care a fost leacul pentru HIV. Unii spun ca, datorita miliardelor de dolari pe care sportivul le-a adus Statelor Unite, si-a castigat dreptul la un vaccin aflat inca in stare de testare. Altii spun ca vindecarea s-a datorat unui saman mexican care i-a dat un panaceu universal, descoperit inca din vremea aztecilor.
Oricum, unele ziare si TV americane au desfasurat o campanie de revenire a lui Jordan, atat de puternica, incat nimeni nu s-a mai intrebat cum a fost posibil ca Jordan sa fie unicul barbat din lume vindecat de S.I.D.A.


PS: O CELEBRITATE ESTE O PERSOANA CARE A MUNCIT DIN GREU TOATA VIATA PENTRU A DEVENI BINECUNOSCUTA, APOI POARTA OCHELARI NEGRI PENTRU A EVITA SA FIE RECUNOSCUTA!!!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu